Uddan dig som digital bogfører

5/5 - (1 vote)

Sponsoreret indhold

I dag springer digitale bogføringsfirmaer op over hele landet. De specialiserer sig i ikke kun bogføring, men også i digital og skriftlig kommunikation med deres kunder. Deres virke foregår ofte fjernt fra de mange forskellige kunder, de har, mens de selv sidder i en virksomhed bestående af udelukkende bogholdere.

Lyder det som noget for dig? Selvfølgelig er der stadig mange bogholdere i de private virksomheder, hvor man står for en enkelt virksomheds bogføring. Men nu vokser et stort arbejdsmarked op omkring den bogføring, der foregår digitalt for mange forskellige virksomheder og kunder.

Hvordan fungerer digital bogføring?

Digital bogføring fungerer på den måde, at en virksomheds regnskaber, kvitteringer og alt bogholderi bliver sendt til et bureau. Bogholderiet står så for al regnskab og bogføring for kunden og skal så kommunikere overskuelige tal og modeller tilbage, som skal skabe værdi og overblik for kunden.

Som digital bogfører arbejder man altså freelance og har hænderne nede i rigtig mange forskellige regnskaber i stedet for blot et enkelt firmas regnskab, som er det mest typiske. Her kan man ende med at have indsigt i rigtig mange forskellige regnskaber, som kan gøre arbejdet mere spændende.

En vigtig kunderelation

Kunderelationen er vigtig, når man arbejder som digital bogfører, fordi man arbejder freelance. Det betyder, at man ikke selv er til stede på virksomhedens kontor, når bogføringen skal klares. For mange mennesker er det stadig meget nyt at sende al ansvar for regnskabet ”ud af huset”, derfor er det som digital bogfører vigtigt at være god til at arbejde med kommunikation og kunder.

Det kommer også én meget til gavn, fordi en stor del af arbejdet handler om at udvikle et overblik over regnskabet, som kunden kan forstå. Og når ikke man sidder ansigt til ansigt, så kræver det en stor indsigt i skriftlig og visuel kommunikation at være digital bogfører.

En anden type arbejdsplads

Som digital bogfører arbejder man som sagt på freelance-basis, men det betyder ikke, at man nødvendigvis arbejder hjemmefra. Rigtig mange digitale bogholdere sidder sammen på et kontor et sted i landet, så de kan sparre med hinanden og desuden arbejde sammen om forskellige dele af regnskabet.

Det betyder altså også, at man ikke nødvendigvis behøver at tage sig af nogle af de mere kedelige emner, når man arbejder som digital bogfører. I stedet kan man specialisere sig inden for den del af bogføringen, som man selv synes er interessant.

At studere digital bogføring

Man uddanner sig som digital bogfører på samme måde som alle andre bogfører uddanner sig: ved at studere regnskab. Den store forskel ligger i, hvad man vælger at gå ind i bagefter. Men det er helt sikkert, at den nye digitale bogføring vil trække nogle nye studerende til, som er mere interesseret i formidling og samarbejde såvel som regnskab selvfølgelig.

Er du én af dem, der vil være interesseret i at studere regnskab og blive digital bogfører? Så er der altså mange gode grunde til at søge ind!

Hvis du har erfaring med digital bogføring, er der også større sandsynlighed for, at du kommer igennem nåleøjet, når du søger en stilling som bogholder.

Leave a Comment

(0 Comments)