Sådan motiverer du dine medarbejdere inden for økonomibranchen

Rate this post

Det kan være svært at motivere sine medarbejdere, hvis de har været på ens arbejdsplads i mange år. De har sikkert oplevet mange forskellige ledere, processer, opgaver, kolleger og tiltag gennem tiden, og derfor kan det være svært at overraske dem med en ny gulerod efter så mange år. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at øge deres motivation, og dem får du at vide i denne artikel.

Gør noget andet end at sidde på kontorstolen

I økonomibranchen er der meget arbejde, der indebærer at sidde på sin kontorstol, ved sin kontorplads og kigge ind i sin computerskærm i diverse regnskabsprogrammer, økonomistyringssystemer, Excel-ark, faktureringer og kontoudtog.

Det er altså mange timer foran skærmen med stillesiddende arbejde, og derfor kan det være en god måde at få lidt afveksling i løbet af arbejdsdagen med at komme op fra stolen og få rørt sig lidt. Derfor kan det være en god ide som leder at indlægge nogle gå-møder, eller som det så fint kaldes på engelsk en ”walk and talk”.

Det kan være befriende som medarbejder at komme ud at gå lidt og holde mødet på en lidt anderledes måde end blot at sætte sig ind i det nærmeste mødelokale eller blive siddende på kontorstolen.

Derudover er det en god ide at opfordre sine medarbejdere til at tage nogle små pauser i løbet af dagen, hvor man går uden for og får lidt frisk luft. På den måde får hjernen nogle anderledes input, og man har overskud og plads til at tænke mere kreativt og være mere skarp.

Lad dem blive aflastet uden for arbejdstiden

Der er mange forskellige virksomheder og opgaver inden for hele den økonomiske branche og derfor mange forskellige organisationer, strukturer og arbejdsdage. Når man har en god økonomisk forståelse og måske arbejder med det til daglig, så har ens omgangskreds en tendens til at spørge en om mange af deres hverdagsproblemer- og udfordringer.

Det kan være svært at sige nej til de mange spørgsmål, og derfor kan det være en rigtig god ide, specielt inden for denne branche, at tilbyde sine medarbejdere nogle fordele og goder inden for erhvervet.

Mange vil måske gerne selv stå for egen økonomi i det private, men hvis du vil undgå, at dine medarbejdere kan risikere at gå sur i det, så kan du tilbyde dem ydelser hos en revisor, I som virksomhed kan lave en aftale med.

Forebyg stress og dårlige vaner

Udover hjælp til de mere praktiske opgaver hos medarbejderne kan det være en god ide at fokusere på de bløde værdier ligeså. Mange arbejdspladser har ikke meget fokus på forebyggelse af stress og andre arbejdsrelaterede sygdomme og følelser.

Det kan være virkelig rart for dine medarbejdere at få nogle værktøjer hver især til, hvordan man skal håndtere en periode med mange opgaver, hvor der kunne være en faldgrube for at udvikle en form for stress.

Erfarne eksperter kan komme ud for at holde foredrag og oplæg og give jer som virksomhed inklusiv de enkelte medarbejdere værktøjer til stressforebyggelse. Læs mere om psykologydelser til erhverv.

Måske nogle af jeres opgaver skal outsources?

Afhængig af hvilken virksomhed du er tilknyttet til, kan jeres ydelser og spidskompetencer selvfølgelig variere. Det kan være, I er en konsulentvirksomhed eller har en webbaseret løsning inden for økonomi.

For at fokusere endnu mere på jeres kernekompetence, kan det være en rar aflastning af outsource nogle af de andre opgaver andetsteds. Det frigiver mere energi til den enkelte medarbejder og fokus på at dygtiggøre sig endnu mere i ens speciale, og det giver motivation.

Hvis det er relevant for jer, kan I læse mere om den bedste webshop løsning enten for jer eller nogle af jeres kunder.

Andre ting som kan outsources

Måske er det ikke direkte en ting som du outsourcer, men det minder lidt om det. Det handler om Human Relations. En HR-afdeling er for mange store virksomheder meget vigtig. HR-afdelingen tager sig af alt fra rekruttering, medarbejder-udvikling, tidsregistrering osv. Men det er ikke nemt for små eller mellemstore dele, at ansatte “en HR-afdeling”, da mindre virksomheder som regel har mere fokus på drift og indtjening, og ej heller budget til det. Prøv at hvad 2People kan tilbyde indenfor HR-løsninger. Der har et nemt og let system til en digital HR-løsning.

Leave a Comment

(0 Comments)