Sådan bliver du mere uundværlig for din virksomhed

Rate this post

Sponsoreret indhold

Mange danskere går dagligt og er bange for at de mister jobbet, hvis der skulle komme en fyringsrunde. De tænker generelt om de er uundværlige eller om de nemt kan undværes og erstattes af en anden. Går du også og tænker sådan, så giver vi dig her nogle gode råd til, hvordan du kan blive uundværlig for din virksomhed. 

A person standing in front of a store
Description automatically generated

Følg med i trends i din branche

Det er en rigtig god ide at holde dig opdateret med, hvad der sker inden for lige netop din branche. Arbejder du i en branche der er i rivende udvikling, så er det en rigtig god ide at følge med i hvad der sker, ellers vil du hurtigt komme bagud og vil være nemmere at erstatte med en der har den nyeste viden inden for faget. Det er ikke helt nok kun at være med i din egen branche, det vil være en fordel hvis du også kigger på brancher der minder om din egen, da der kan være nogle forhold, som kan gå ind og påvirke din branche. Det kan også være at der er en helt anden branche, der kommer ind og lige pludselig påvirker din branche, fordi der er sket en udvikling som gør at de kan komme ind og måske overtage eller bare blive en del af din branche. Det er også en rigtig god ide at følge med i teknologiudviklingen, fordi den er i evig udvikling og ved at følge med i den udvikling og kunne arbejde med teknologi, som der måske er nogen på dine arbejdsplads, der ikke kan, så vil du let kunne hjælpe dem og på den måde være uundværlig. Men det at følge med i trends, vil også kunne betyde at du måske kan spotte nogle forandringer, som andre ikke har set, hvilket gør at du kan hjælpe virksomheden med at tilpasse sig disse forandringer.   

Vær en dedikeret holdspiller

Er du den som dine kollegaer går til, hvis de har brug hjælp. Er du ikke det, så kan du sætte ind og udvikle dig her. For en dedikeret holdspiller er uundværlig, det at vide at man altid har en man kan gå til og få sparring er guld værd. Så sørg for at hjælpe dine kollegaer, hvis de har brug for det. Du kan også vise at du er uundværlig, ved at du er dedikeret i det arbejde du laver, du vægter det rigtig højt at det du laver, er af høj kvalitet og at du bruger meget tid på at sørge for at det er i orden og der aldrig er en finger at sætte på dine opgaver. Du er også gerne den der siger ja tak til opgaver, der ikke nødvendigvis er lette at udføre, men som har stor betydning for din virksomheds succes. Så hav en høj arbejdsmoral, vær ikke altid den første der går hjem og hjælp dine kollegaer.  

Forbedre dig sprogligt og skriftligt  

Har du det svært ved at kommunikere ordentligt og har du det svært ved at stå over for en forsamling og skulle komme ud med dit budskab. Ved at forbedre disse egenskaber, vil du gøre dig selv uundværlig, fordi du vil kunne blive brugt til at forklare nye medarbejdere, hvordan de skal gøre og du kan hjælpe dine kollegaer med at få læst korrektur og sørge for at det rigtige bliver sagt. Har du brug for at blive bedre til det skriftlige, kan du få Studiekorrektur til at kigge på nogle af dine tekster.   

Tag kurser for at blive bedre 

En sidste og ret væsentlig ting du kan gøre, er at blive dygtigere til noget som der ikke er andre i din virksomhed der kan. F.eks. kan du tage noget regnskabskursus, så du kan hjælpe til i regnskabsafdelingen, når der er travlt. Det at du bliver dygtig til et område, vil gøre dig uundværlig, især hvis der ikke er andre der kan det som du kan. Vil du gerne lære noget nyt kan du tage et kursus i regneark på øvet niveau.

Leave a Comment

(0 Comments)