Positive og negative konsekvenser ved begivenheder af sportsturisme på værtsfællesskabet

ski og sportturisme

Sponsoreret indhold

Sportsturisme er et af de hurtigst voksende markedssegmenter inden for turisme og får øget opmærksomhed for sine sociale, miljømæssige og økonomiske konsekvenser for destinationer. Større og mindre sportsturisme har potentiale til, at bidrage til den sociale, kulturelle, økonomiske og infrastrukturelle udvikling af værtslandet eller byen. Sportsturisme involverer rejse af personer af ikke-erhvervsmæssige grunde til, at deltage og eller opleve sportsaktiviteter. Store sportsbegivenheder omfatter afholdelse af verdensmesterskaber af sportsgrene som fodbold, cricket, svømning, sejlads, roning osv. Mindre sportsbegivenheder omfatter triathlon, maraton og en enkelt uge med ​​et Formel 1 grand prix.

Ifølge Zauhar involverer sportsturisme en hel række aktiviteter. Udover at deltage eller opleve sportsbegivenheder kan personer, der rejser til sportsturisme, også have en interesse i, at besøge de nyeste sportsfaciliteter såsom stadioner. Sportsturisme tilbyder flere økonomiske fordele for lokalsamfundene, regionen og eller landet. Omkring 680.000 personer fra udlandet deltog i OL i London og Paralympics i 2012. Disse besøgende genererede en enorm økonomisk aktivitet gennem forskellige former for udgifter til sportslige og ikke-sportslige aktiviteter. Der var en øget efterspørgsel efter forskellige former for indkvartering-hoteller, andre former for husning, oplevelser, kulturelle steder, ernæring, samt handel i detailbutikkerne.

kajak roning sportsturisme og økonomi

Negative virkninger ved sportsturisme

Sportsturisme resulterer også i en negativ indvirkning på værtsbyerne, de omfatter lokalsamfundets fortrængning, trængsel, hooliganisme, kriminalitet og forstyrrelser i lokalbefolkningen. Virkningen af ​​sportsturisme på miljøet kan også være negativ som f.eks. et resultat af rydning af træer, opbygning af bygninger osv. Den påvirkning af sportsturisme på miljøet kan være negativt som følge af rydning af træer, bygning af skihytter osv., opbyggede byggepladser, støjforurening, lysforurening og overbelægning. Nogle naturområder kan blive bygget flot op, hvor andre helt forsvinder. Ved f.eks. et ro-mesterskab bliver der lavet flotte arealer, men det kan være på bekostning af den naturlige natur, som tidligere var. Og nu snakken er ved roning, så kan du tage et smut forbi denne webshop og se deres flotte udvalg af oppustelige kajakker.

Den negative påvirkning skal holdes op imod den positive påvirkning selvfølgelig. Men det er vigtigt, at man får alle aspekter og alle “stemmer” med. Ofte hører om ikke om bagsiden af medaljen – populært sagt.

dykning og sportsturisme

Leave a Comment

(0 Comments)