Er du klar til badeværelsesrenovering?

Rate this post

Nu har mange af os været rigtig meget hjemme, i rigtig lang tid. Og det betyder, at rigtig mange af os, har fået lidt for meget af de kendte omgivelser. Så det er fuldt forståeligt, hvis du er der, hvor du efterhånden synes, at badeværelset trænger til en ordentlig tur inden alt for længe. Det er måske på sin plads med en modernisering af badeværelset.

Badeværelses optimering eller renovering?

Der er mange måder, man kan forbedre ens badeværelse på, og det behøver ikke koste mange tocifrede tusinde. Hvis man blot er lidt træt af udseendet, så man nemt med nye klinker til badeværelset, maling af væg, skabslåger eller pynteting skaber en hyggelig og forandret atmosfære. Her er der altså tale om en modernisering af badeværelset. 

Er man dog der, hvor man gerne vil installere gulvvarme, nyt toilet og klinker i badeværelset, så kræver det selvfølgelig lidt mere, og her vil det være nødvendigt med en reparation af badeværelset. Hvis man vælger, at badeværelset skal være i et helt nyt rum, skal man dog være opmærksom på, at det er lovpligtigt at vådrumssikre.

Hvad skal man overveje, før man starter badeværelsesrenoveringen?

Man skal gøre sig mange overvejelser, før man vælger at renovere noget som et badeværelse. En ombygning af badeværelset kan nemlig være en lidt upraktisk proces, da det typisk vil tage alt fra to til seks uger. Har man to, så er man selvfølgelig allerede i en bedre position end dem, som kun har et. For har man planer om det helt store projekt, så skal man selvfølgelig overveje, at det kommer til at tage tid, og derfor skal man kunne tilgå et badeværelse andetsteds. 

Når der er styr på dette, så skal man overveje, hvad man økonomisk set har råd til. Er det den helt store renovation, eller er det måske en optimering af det, man allerede har. Man skal også overveje, hvis man vælger den store renovering af badeværelse, om man gerne ville have lavet de ting, man måske længe har ønsket sig. Prisen afhænger desuden af, hvilke materialer man vælger, og hvor stort badeværelset er. 

Endvidere skal man overveje, om de ønsker man har overhovedet er mulige på dette badeværelse. 

Gør-det-selv eller professionelle håndværkere?

Når det handler om badeværelsesrenovering, så er man også nødt til virkelig at overveje, om kan gøre det selv, eller om ens projekt bør involvere en professionel. En grundregel bør være, at hvis man aldrig har arbejdet med VVS før, også hvis det blot er hjemme, så bør man måske tilkalde en professionel vvs’er. 

Man kan lære meget fra internettet, men det ville også være meget ærgerligt, hvis man måtte forklare en håndværker efterfølgende, hvorfor der er opstået så stor en vandskade ude på badeværelset. Det kan gøre ondt i både pengepungen og ego. Nogle gange er det bedre at bede om hjælp, før skaden er sket. 

 

Leave a Comment

(0 Comments)