Hvad er et lønsystem

penge

Sponsoreret indhold

Et lønsystem eller lønprogram involverer alt, der har at gøre med betaling af medarbejdere og indgivelse af ansættelsesafgifter. Dette omfatter at holde øje med timer, beregning af lønninger, skatter, fradrag, udskrivning og levering af udbetalinger og betaling af skatter til staten.

Lønsystemet skal man bruge, når et firma ansætter sin første medarbejder. Medarbejderen registreres i lønsystemet, så den ansatte kan betale skatter og få udbetalt løn til privatøkonomien (intern link til privatøkonomi).
Generelt set, jo flere medarbejdere man har jo mere afhængig er man at et godt lønsystem.

I et lønsystem skal man holde øje med medarbejderens personlige oplysninger, som bopæl, bankoplysninger og kontonummer, hvor pengene skal udbetales. Alle disse oplysninger er meget følsomme, hvilket betyder at et godt lønsystem også skal være meget sikkert.

Regnskab via en app – eller desktop

At tilbageholde og betale skat er et af de vigtigste ansvarsområder i det økonomiske system som styre medarbejdernes udbetalinger.

Når en arbejdsgiver afholder skatter fra en lønseddel, fungerer han som forvalter for disse midler, indtil de er betalt til SKAT. For at undgå at forveksle disse penge med overskud eller anden erhvervsindkomst, skal alle tilbageholdte skatter afholdes på en separat bankkonto.

Du kan se et af de mest populære lønsystemer her. Eller se siden for lønprogrammer her.

Der er mange mulige fradrag, tilbageholdelser og bidrag, der kan trækkes fra en medarbejders bruttoløn, og som skal spores af lønsystemet.

Den kunne f.eks. være:

 • Sundhedsforsikring eller livsforsikringspræmier
 • Pensionsordninger
 • Diverse-afgifter
 • Feriedage
 • Syge dage
 • Medarbejderlån
 • Børnebidrag betalinger
 • Diverse beskatninger af f.eks. fri bil eller telefon
Tag en god uddannelse – der sikrer din fremtid!

Du kan se, hvordan det kan være svært for en lille virksomhedsejer at holde styr på alle disse tilbageholdelser, betale alle relevante skatter og stadig sende lønsedlerne til tiden. Derfor bruger så mange virksomheder lønningstjenester, som f.eks. Proløn.

Hvad er betydningen af ​​lønsystem?

Et lønningssystem hjælper med at sikre, at lønsedler og udbetalinger ikke misses eller fejler.

Hvis din virksomhed har en eller flere medarbejdere, skal du som sagt have et lønsystem på plads. En automatisk lønproces hjælper dig med, at overholde lovmæssige og skattemæssige krav og forenkler processen med at betale dine medarbejdere. Mange arbejdsgivere outsourcer lønningsfunktionen til en ekstern leverandør eller bruger lønningssystemets software i stedet for at stole på manuelle processer.

Tid og lønninger

Et lønningssystem beregner det beløb, du skylder dine medarbejdere på baggrund af faktorer som den tid, de arbejdede, deres timelønninger, og om de tog ferie løbet af aflønningsperioden. Systemet justerer bruttolønnen ved at beregne og fratrække skatter og andre tilbageholdelsesbeløb. På lønningsdagen leverer systemet en udbetaling til medarbejderne og et resumé af de oplysninger, du brugte til at beregne deres brutto- og nettolønninger.

Manuelt eller automatisk? Skal du bruge et lønsystem, eller vil du gøre arbejdet “i hånden”?

Rapportering

Lønningsrapporter kan hjælpe en virksomhed med at administrere en af ​​sine højeste udgifter – arbejdskraft. Et lønningssystem genererer en lang række rapporter til timelønnede og lønnede medarbejdere. Mange systemer omfatter rapporteringsskabeloner, så ledere hurtigt og nemt kan finde ud af, hvad deres lønomkostninger er for en given periode, og kan kontrollere andre vigtige fakta såsom antal ansatte, feriebalancer og de medarbejdere, der er de højeste og laveste lønmodtagere.

8 Tips til din privatøkonomi, så du kan få fart på din karriere.

5/5 - (17 votes)
GRafisk gengivelse af et budget – hjælper – og det lærer du på regnskabsudannelser med fokus på lønudbetaling!

Leave a Comment

(2 Comments)

 • Nadja

  Hej hej
  Kommer I til at udbyde nogle kurser i nogle lønsystemer og lønprogrammer?

  • Thomas Mikkelsen

   Hej Nadja.
   Det er på tegnebrættet 🙂
   Følg med på siden og så kommer der snarest nyt omkring det.
   Mvh Thomas