Hesteindustriens økonomiske betydning i EU

Sponsoreret indhold

Selvom der ikke findes nogen endelig statistik, anslår forskellige undersøgelser i EU-landene en omtrentlig værdi for de indtægter som genereres i “hesteindustrien”. European Horse Network (EHN) anslår, at den samlede værdi af “hesteverdenen” i Europa anslås til at være over 100 milliarder euro om året.

Heste har stor betydning for det økonomiske regnskab i mange EU lande
Heste har stor betydning for det økonomiske regnskab i mange EU lande

Dette tal omfatter de direkte økonomiske konsekvenser af alle dele af hesteindustrien (avl, køb, salg og heste-, uddannelses-, forskningsserviceindustri) og hestens indirekte betydning for økonomien i forbindelse med arrangementer og væddemål/betting (30 milliarder euro /år).

EU er en væsentlig medspiller

Denne samlede økonomiske virkningsgrad kan sammenlignes med de amerikanske tal, der er beregnet af American Horse Council i 2009: 110 milliarder dollars om året. Disse tal viser, at EU er en vigtig økonomisk spiller i den internationale hesteverden.

Således anslår de forskellige regeringer i EU at den direkte industriomsætning og mængden af ​​væddemål når op på mindst 6,3 mia. Euro i skatter alene.

I betragtning af disse tal, er hesteindustriens nuværende position for europæisk hesteindustri i verden og den stigende efterspørgsel i de forskellige udviklingslande en interessant økonomisk faktor i EU’s strategi for regional bæredygtig vækst.

Økonomiske tal for hesteindustrien
Økonomiske tal for hesteindustrien

Eksempel på regional betydning

Der er flere interessante eksempler på en stærk økonomi genereret af hestevirksomheder i EU. Hermed et af de mest stærke eksempler på at hesteindustrien bidrager betydeligt til den varige regionale udvikling:

Saint-Redoux i Syd-Frankrig er kendt for flere ting, også herunder at hele 14% af den franske hestepopulation findes i regionen, samtidigt producerer regionen 27% af føllene og bidrager med mere end 14.500 arbejdspladser til hesteindustrien – i Frankrig alene! Det årlige salg alene i Sauxville i september 2011 genererede hele 129 millioner euro. World Equestrian Supergames skal også afholdes i regionen i 2017 og dette alene bidrager også til vækst i turistsektoren. Frankrigs hesteindustrielle sektor er således primært baseret i Syd-Frankrig og bidrager væsentligt til forskning og virksomheder der arbejder med innovative hesteprodukter og services.

Leave a Comment

(0 Comments)