Gundlaget for økonomistyring

regnskab

Sponsoreret indhold

Få dit regnskab, din planlægning, indkøb, projekter, rapportering og analyse i et økonomisystem. Økonomisk styring giver dig enestående indsigt og et state-of-the-art fundament for transaktionsmæssig effektivitet og kontrol.
Resultatet? Mere tid til at tackle dine største udfordringer, som at køre strategisk planlægning og finde de bedste veje til rentabilitet og en stærkere forretning.

Sådan etablerer du en forsvarlig økonomistyring for din organisation og hvorfor det er vigtigt.

Økonomistyring er mere end at holde regnskab. Det er en væsentlig del af organisatorisk ledelse og kan ikke ses som en særskilt opgave. Økonomistyring indebærer planlægning, organisering, kontrol og overvågning af økonomiske ressourcer for at opnå organisatoriske mål.

Du kan kun opnå en effektiv økonomistyring, hvis du har en sund organisationsplan. En plan i denne sammenhæng betyder at have sat mål og have aftalt, udviklet og evalueret de politikker, strategier, taktikker og aktioner, der skal nå disse mål.

En sund økonomistyring vil involvere dig i en langsigtet strategisk planlægning og kortsigtet driftsplanlægning. Denne finansielle planlægning bør indgå i din organisations igangværende planlægningsproces.

Tip: Ved du egentlig hvad en bankdag er og hvad det har af betydning for dig?

regnskab

Fordele ved god økonomistyring:

God økonomisk forvaltning vil hjælpe din organisation med at:

 • Effektiv ressourceudnyttelse
 • Nå mål og opfylde forpligtelser for interessenter
 • Blive mere ansvarlig
 • Få respekt og tillid fra partnere og andre finansielle interessenter
 • Få en fordel i konkurrencen med knappe ressourcer
 • Være forberedt på langsigtet økonomisk bæredygtighed.

Hvad gør en god økonomistyring?

Der er fire komponenter i god økonomistyring:

 1. En klar finansstrategi
 2. En plan for generering af indkomst
 3. Et robust økonomisk styringssystem
 4. Et passende indre miljø.

pengesedler

Finansielle styringssystemer

Der er ingen model for et finansielt styringssystem, der passer til alle organisationer, men der er nogle grundlæggende ting, der skal være på plads for at opnå god praksis inden for styring af økonomien.

Det er nyttigt at identificere visse principper, når der udvikles et økonomisk styringssystem. Disse vil fungere som en vejledning til dine forvaltere og ledere, når de træffer beslutninger.

Har du brug for et lønsystem?

Vejledende principper for økonomistyringssystemer

 • Konsistens: Dine finansielle politikker og systemer skal forblive konsistente over tid.
 • Ansvarlighed: Du skal kunne forklare og demonstrere for alle interessenter, hvordan du har brugt dine ressourcer og hvad du har opnået.
 • Gennemsigtighed: Din organisation skal være åben om sit arbejde og dets økonomi og gøre information tilgængelig for alle interessenter.
 • Integritet: Personer i din organisation skal operere med ærlighed og anstændighed.
 • Finansiel rådgivning: Din organisation skal bruge de økonomiske ressourcer fornuftigt og sikre, at de bruges til det tilsigtede formål.
 • Regnskabsstandarder: Din organisations system til regnskabsføring og dokumentation skal overholde accepterede eksterne regnskabsstandarder.
5/5 - (8 votes)

Leave a Comment

(0 Comments)