Begravelseshjælp: Dine muligheder for økonomisk støtte

Rate this post

En begravelse kan hurtigt gå hen og blive en dyr affære. Og da begravelser af og til skal planlægges på ganske kort tid, har du ikke altid muligheden for at spare op på forhånd. 

 Der findes mange mennesker i Danmark, som på ét eller andet tidspunkt vil få brug for økonomisk hjælp til begravelse. Nedenfor udreder vi, hvordan begravelseshjælp hænger sammen. 

Hvad er begravelseshjælp? 

‘Begravelseshjælp’ dækker over de ordninger, som tillader dig at få tilskud til begravelse. Det er ikke alle mennesker, der beder om denne form for hjælp, men for mange af os giver det god mening at ansøge om et begravelsestilskud og dermed få mulighed for at afholde den begravelse, som den afdøde fortjener. 

Kan alle mennesker få begravelseshjælp? 

Det korte svar er nej. Dine økonomiske forhold er den afgørende faktor for, om du kan få støtte begravelseshjælp eller ej. Som udgangspunkt kan du regne med at få godkendt din ansøgning, hvis 

  • Du er ugift og har en formue på under 31.550 kr. 
  • Du og din ægtefælle har en samlet formue på under 51.200 kr. 
  • Du har et barn på under 18 og har en formue på under 51.200 kr. 

Hvor meget kan jeg få i begravelseshjælp? 

Satserne for begravelseshjælp ændrer sig typisk en smule fra år til år. Dog får du det samme udbetalt, hvad end du bor i Randers, Odense eller et helt tredje sted i landet. Ligesom din ansøgnings muligheder for godkendelse afhænger af din formue, er din økonomiske situation også bestemmende for, hvad du eventuelt kan få udbetalt. 

 Hvis den afdøde for eksempel er over 18 år gammel, vil du i 2022 maksimalt kunne få 11.800 kroner udbetalt i begravelseshjælp. Der findes også tilfælde, hvor begravelseshjælpens beløbsstørrelse ikke afhænger af den afdødes formue. Er den afdøde under 18, ligger beløbet altid på 9.850 kroner. Og er personen født før 1957, kan du få et minimumsbeløb udbetalt på 1.050 kr. og yderligere ansøge om formuebaseret begravelseshjælp. 

Hvordan ansøger jeg om begravelseshjælp? 

Ansøgning om begravelseshjælp kan grundlæggende set foregå på to forskellige måder. Du kan enten vælge selv at ansøge gennem Udbetalt Danmark, eller du kan få en bedemand til at gøre det for dig. Vælger du at bruge en bedemand, skal I have udarbejdet en fuldmagt, som giver bedemanden ret til at handle på dine vegne. 

 Hvis du kun ønsker at få udbetalt et minimumsbeløb, er det ikke nødvendigt for dig at indsende informationer om din formue. Planlægger du derimod at ansøge om formuebaseret begravelseshjælp, skal du blandt andet have dokumenter på både gæld og formue klar. 

Hvornår får jeg svar på min ansøgning? 

Der kan gå op til fire uger, før du får svar på din ansøgning om begravelseshjælp. Først når du modtager svaret, vil du vide, hvor meget du står til at få udbetalt. 

Vil du gerne vide mere begravelseshjælp? Eller har du spørgsmål i forbindelse med, hvordan ansøgningsprocessen helt konkret foregår? Så læs mere her

Leave a Comment

(0 Comments)