8 stærke grunde til at din privatøkonomi er vigtig for din professionelle karriere + bonus tips til din personlige økonomi

Sponsoreret indhold

Det er tid til SKAT. For mange er dette årets største personfinansieringsprojekt (selvom du afleverer dine personlige “regnskaber” til en revisor, skal du stadig finde al din dokumentation). Lad ikke dette være den eneste gang på året, hvor du gennemgår din privatfinansielle situation. En stærk privatøkonomi giver dig en professionel fordel. Her er 8 fordele til et stærkt finansielt fundament til din karriere:

 1. Mere tålmodighed til at vente på det ideelle job, så du ved dine budgetter, kan opfylde dine forpligtelser i husholdningen.
 2. Mere tillid til din privatøkonomi, når du forhandler om et tilbud (eller forfremmelse), da du ved du har økonomiske alternativer.
 3. Større grænser på jobbet, da dine økonomiske alternativer gør det muligt for dig, at holde dig fra en dårlig situation.
 4. Mere tid til dit arbejde, da din budgettering giver dig mulighed for at investere i hjælp til husholdningen og anden støtte.
 5. Mere fokus på dit arbejde, da du ikke har nogen bekymringer over din økonomi.
 6. Mere frihed for din virksomhed at komme godt afsted.
 7. Diverse indtjeningspotentiale som investor (fordi der er alternativer til beskæftigelse eller iværksætteri)
 8. Mere tid til at søge, hvis du er mellem jobs, da din opsparing kan forlænge din tid uden arbejde.

penge

En stærk personlig økonomisk base til gavn for din professionelle karriere. Giv det den tid og de kræfter, der skal til for, at udvikle og lægge budgetter, der matcher dine prioriteter. Vedtag en opsparingsplan, der giver dig en finansiel pude og styrer din økonomi med ro i sindet og øget selvtillid. Der er mange ressourcer, hvis du vil forbedre din viden om privatøkonomi. Der er grundlæggende klasser, magasiner, bøger, hjemmesider, tv-programmer, der er muligheder uanset hvilken måde du vil lære på. Men du skal have lysten. Finansiel viden forbedrer dine karrieremuligheder, selvom du ikke er skattefaglig, revisor eller bankmand.

Se hvordan du laver et simpelt budget.

Bonus tips til din personlige økonomi

1: Brug mindre end du tjener
Det simpleste og vigtigste råd til alle. Hvis der er en ting du skal gøre i forbindelse med økonomi, så er det det.
Brug mindre end du tjener konsekvent. Hver uge. Hver måned. Hvert år. Du vil ikke være i stand til, at gøre det HVER dag på de små tidsintervaller, men du skal være det på næsten alle dem, og du skal være det i løbet året.

2: Brug mindre
Dette betyder ikke at abonnere på et liv af elendighed, bare fordi du tænker på din personlige økonomi.
Det betyder at skære hårdt på ting, der ikke betyder noget for dig, så du har råd til de ting, der virkelig betyder noget.

For eksempel, så længe mine tænder er rene, er jeg ikke rigtig interesseret i hvilken type eller hvor meget tandpasta jeg bruger. Så jeg bruger ofte den gratis tandpasta fra tandlægen, og jeg holder fast ved at bruge kun så meget som det faktisk anbefales, hvilket kun er en lille prik. Jeg behøver ikke en stor streg af tandpasta, og jeg behøver ikke købe nogen i butikken.

Brug mindre ved, at benytte dig af rabatkort eller cashbackkort, som giver dig penge direkte tilbage på kontoen.

3: Tjen mere og gør din personlige økonomi stærkere
Hvad er “skjult” i et omfang i “bruge mindre end du tjener” mantra er værdien af ​​at tjene mere. At tjene mere kan være endnu mere kraftfuld til at støtte ideen om at bruge mindre end du tjener.
Den indlysende vej her er direkte at øge din indtjening fra arbejde, enten ved at gå op i din karrierevej eller ved at tage ekstra jobs. Du kan dog også tjene penge ved at bygge en sidevirksomhed (som blogging) eller gennem investering.
Men husk på, at jo mere folk tjener, jo mere tilbøjelig er de også til at øve udgifterne i deres private økonomi mindst tilsvarende.

lonudbetaling

5/5 - (9 votes)

Leave a Comment

(2 Comments)

 • Regnar

  Fin artikel – men hvordan forholder det sig, hvis man gerne vil arbejde med fokus på personer med dårlig økonomi – findes der nogle kurser der fokuserer på både det regnskabsmæssige og personlige/sociale aspekt?

  • Thomas Mikkelsen

   Hej Regnar. Nej, desværre – det har vi ikke kendskab til. Jeg ved dog, at Frelsens hær for nogle år siden, kørte en kursusrække, hvor de tog det sociale aspekt med ind – i relation til menneskers personlige økonomiske forhold. Mvh Thomas, Regnskabsuddannelse.dk.